`

Διακοπές με αυτοκίνητο στα... καλύτερα!!

Κρυστάλλινα νερά, 
γραφικά χωριουδάκια, 
γεύση από Αιγαίο και 
Ιόνιο, «νησιώτικες» διακοπές, χωρίς να...
χρειαστεί να μπαρκάρουμε. 

Γίνεται; Όχι μόνο γίνεται, αλλά και επιβάλλεται για πολλούς αυτό το καλοκαίρι, που έχουν αποφασίσει πως θα κάνουν διακοπές μόνο αν καταφέρουν να περικόψουν τα έξοδα μετακίνησης. Γλιτώνουμε λοιπόν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και κάνουμε διακοπές σε «στεριανούς» παραθαλάσσιους προορισμούς, από την Μακεδονία ως την Ήπειρο και από την Πελοπόννησο μέχρι το μοναδικό νησί του Ιονίου (και ένα από τα δύο στην Ελλάδα) που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο.

*Χαλκιδική
Η Βόρεια Ελλάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερα επιχειρήματα για να πειστεί να ξεκαλοκαιριάσει στον παράδεισο των δύο πρώτων ποδιών της Χαλκιδικής. Για όσους από τους «Νότιους» όμως χρειάζονται ακόμη λόγους για να διανύσουν τα (αρκετά επιπλέον) χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Κασσάνδρα ή στη Σιθωνία έχουμε παρακάτω τα κίνητρα να το κάνουν.
-Τα χωριά: Στο πρώτο πόδι, στην πιο νεανική και «νυχτόβια» Κασσάνδρα, θα τριγυρίσετε στο ψαροχώρι της Νέας Φώκαιας, στην κοσμοπολίτικη Σάνη, στην γραφική Άφυτο, ενώ αν έχετε όρεξη για πάρτι μέχρι τέλους στα καλύτερα beach bars, θα κατευθυνθείτε προς την Καλλιθέα και την Χανιώτη. Στο δεύτερο πόδι, στην καταπράσινη Σιθωνία, θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα στον παραδοσιακό οικισμό της Νικήτης, θα βολτάρετε στον κοσμοπολίτικο Νέο Μαρμαρά, θα δείτε το ηλιοβασίλεμα από το Πόρτο Κουφό και θα ανηφορίσετε μέχρι τον γραφικό οικισμό του Παρθενώνα.
-Οι παραλίες: Από τις πιο φαντασμαγορικές παραλίες στο πρώτο πόδι, η καλύτερη είναι αυτή μπροστά από το Sani Resort με την λευκή αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά. Πολύ καλή και αρκετά πιο απομονωμένη παραλία είναι αυτή στη Μόλα Καλύβα. Στο δεύτερο πόδι, θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στην Ελιά, στις Καβουρότρυπες, στο Καρύδι, την Κοβιού και την Αχλάδα. Όλες οι παραπάνω παραλίες είναι αμπαλαρισμένες σε καταπράσινο ντεκόρ, στο τέρμα πυκνόφυτων δασών, και διαθέτουν κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά χωρίς ίχνος εμπορικής εκμετάλλευσης.
-Πού να φάτε: Στο πρώτο πόδι, θα καθίσετε στο Στέκι στην Άφυτο για θαλασσινά και στο El Greco στο Πευκοχώρι για ελληνικές γεύσεις. Στο δεύτερο πόδι, κατευθυνθείτε προς τη Γοργόνα στη Βουρβουρού για ασυναγώνιστη γαριδομακαρονάδα, στον Οβελίξ, επίσης στη Βουρβουρού για πίτσα, στα Κύματα στον Νέο Μαρμαρά για φρέσκο ψάρι και στον Άρη στη Νικήτη για πιο ψαγμένες γεύσεις.
-Πού να μείνετε: Στα λιτά, πεντακάθαρα δωμάτια του ξενοδοχείου Θέα στο Ποσείδι πάνω σε έναν πευκόφυτο λόφο (από 44€ για τον Αύγουστο), στα πλήρως εξοπλισμένα studio του Haus Eleonas στις Καλύβες του Πολύγυρου (από 45€ για τον Αύγουστο), στα καθαρά δωμάτια του Hotel Pella με πανοραμική θέα στον κόλπο του Νέου Μαρμαρά (από 48€ για τον Αύγουστο), στο Camping Armenistis, ένα από τα καλύτερα οργανωμένα στην Ελλάδα, με τιμές που φέτος ανέρχονται στα 8,30 ευρώ ανά βραδιά για μία μεγάλη θέση σκηνής, 7,20 ευρώ για διανυκτέρευση ενηλίκου και 4 ευρώ για το αυτοκίνητο.

*Πήλιο
Βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γεγονός που το καθιστά εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε γωνιά της χώρας, και συνδυάζει την δροσιά του βουνού με τις κρυστάλλινες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες που «κοιτάζουν κατάματα» τις μεγαλύτερες «σταρ» των ελληνικών νησιών.
-Τα χωριά: Μία από τις επιλογές σας είναι να ορίσετε ως βάση σας ένα πιο ορεινό χωριό, που ναι μεν είναι πιο μακριά από τις παραλίες, αλλά όπου τα δωμάτια αυτή την περίοδο είναι σαφώς πιο οικονομικά. Χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές είναι γραφικά και ενδείκνυνται για βόλτες στην ειδυλλιακή φύση ακόμη και τώρα. Αλλά αν προτιμάτε κάτι πιο καλοκαιρινό, θα κατευθυνθείτε προς την εξωτική Νταμούχαρη, την εναλλακτική Κάτω Γατζέα, που προτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι του camping, το γραφικό ψαροχώρι Χόρτο που ακουμπά στον Παγασητικό και περιβάλλεται από μεγάλους ελαιώνες ή τον κοσμπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα παραδοσιακά σπιτάκια, τις πανέμορφες παραλίες, τα νυχτερινά πάρτι και την πιο φαντασμαγορική ανατολή της περιοχής.
-Οι παραλίες: Θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στην παραλία-σταρ του Πηλίου και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας, τον Μυλοπόταμο, στο Παπά Νερό κοντά στον Άγιο Ιωάννη, στα βαθυγάλαζα νερά στο Χορευτό και στα εξωτικά πράσινα νερά της Νταμούχαρης.
-Πού να φάτε: Στην Αγγέλικα για σπιτικά μαγειρευτά στον Μυλοπόταμο, στο Ταβερνάκι στο Μούρεσι για εκπληκτικά κρεατικά και στο Μεϊντάνι στη Ζαγορά για λαχταριστές τοπικές σπεσιαλιτέ. -Πού να μείνετε: Στον όμορφο παραδοσιακό Ξενώνα της Έλλης στην Τσαγκαράδα (40€ για τον Αύγουστο), στο φιλόξενο Filyra Rooms στην Κάτω Γατζέα (από 43€ για τον Αύγουστο), στο πνιγμένο από τη βλάστηση Hotel Agnadi στο Χορευτό (από 50€ για τον Αύγουστο).

*Λευκάδα
Το μοναδικό νησί του Ιονίου (και ένα από τα δύο σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με την Εύβοια) το οποίο δεν απαιτεί ακτοπλοϊκή ταλαιπωρία για να μας επιτρέψει να χαρούμε τις εκπληκτικές του παραλίες, αποτελεί την μοναδική νησιώτικη πρότασή μας. Γεμίστε το ρεζερβουάρ και φύγαμε για Επτάνησα.
-Η ενδοχώρα: Τριγυρίστε ανάμεσα στα παραδοσιακά «κυκλαδίτικα» σπιτάκια μέσα στην βουνίσια βλάστηση στο χωριό Καρυά, ανακαλύψτε το εντυπωσιακό φαράγγι Δημοσάρη κοντά στο Νυδρί, γνωρίστε την γοητεία του παραδοσιακού οικισμού Δρυμώνα, που σε τίποτα δεν θυμίζει νησί και σκαρφαλώστε στην Εγκλουβή, ένα από τα πιο ορεινά χωριά του νησιού για βόλτες στα στενά σοκάκια
-Οι παραλίες: Είναι το πιο δυνατό σημείο του νησιού, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα εξωπραγματικά νερά τα οποία βρέχουν τις ακτές του. Οι βουτιές στους τιρκουάζ Εγκρεμνούς και στο εξωτικό Πόρτο Κατσίκι επιβάλλονται, ενώ από τις υπόλοιπες ξεχωρίζουν τα βαθυγάλαζα Πευκούλια με την χρυσαφένια άμμο στην άκρη του πευκοδάσους, ο Μύλος με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, το γοητευτικό και ελαφρώς απομονωμένο Αγιοφύλλι με το ψιλό βοτσαλάκι και το κοσμοπολίτικο Κάθισμα για όσους αναζητούν οργανωμένη παραλία και πάρτι σε beach bars.
-Πού να φάτε: Στο μπαλκονάκι του Λευκατά στο Αθάνι για σπιτικά μαγειρευτά, στου Ξούρα στη Λυγιά για φρέσκο ψάρι, τοπικές σπεσιαλιτές στη Ράχη, στην Εξάνθεια και θαλασσινούς μεζέδες στου Μηνά στη Νικιάνα.
-Πού να μείνετε: Στα μεγάλα δωμάτια του Faros Studios στη Λυγιά που χωρά μέχρι και τέσσερα άτομα (από 45€ για τον Αύγουστο), στα λιτά, καθαρά δωμάτια του Vergina Star στη Νικάνα (από 55€ για τον Αύγουστο), στα ρομαντικά δωμάτια του Villa Verde Fenia στην πόλη της Λευκάδας (από 60€ για τον Αύγουστο).

*Δυτική ακτή Πελοποννήσου
-Τα χωριά: Από τις αγαπημένες μας γωνιές στο... west coast της Πελοποννήσου, η γραφική Ζαχάρω προκαλεί για βόλτες λίγο πριν τις εξορμήσεις στις θεϊκές γειτονικές της παραλίες, η Πύλος ενδείκνυται για αρχαιολογικές εξερευνήσεις στον λόφο του Παλιόκαστρου ή στους μυκυναϊκούς τάφους στον βόρειο λόφο, και η Κυπαρισσία μας γοητεύει με το γραφικό της λιμανάκι, τα ανηφορικά της δρομάκια και την παλιά πόλη με το κάστρο και τα αρχοντικά. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο παραδεισένιος καταρράκτης της Νέδας, για όσους θέλουν μια αλλαγή από το θαλασσινό τοπίο.
-Οι παραλίες: Ο Καϊάφας διεκδικεί επάξια μία θέση στις παραλίες με τα καλύτερα νερά στα οποία έχουμε κολυμπήσει και τις πιο απέραντες αμμουδιές στις οποίες έχουμε λιαστεί. Η πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά κοντά στην Πύλο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα highlights της περιοχής, χάρη στα πεντακάθαρα πρασινογάλαζα νερά της και το σχεδόν κυκλικό σχήμα της. Τέλος, η γειτονική λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας συνδυάζει τις θαλασσινές αρετές με τις φυσιολατρικές διαθέσεις, όπως το birdwatching στο οποίο σε προκαλούν οι «συγκάτοικοι» του σημαντικού υδροβιότοπου
-Πού να φάτε: Ολόφρεσκο ψάρι στον Αργύρη στο Μάραθο, ντόπιες γεύσεις στην Ελιά στη Γιάλοβα, νόστιμα κρεατικά στον Νώντα και εκπληκτική πίτσα στο Apuntamento στη Ζαχάρω.
-Πού να μείνετε: Στα μοντέρνα, άνετα δωμάτια του Kaiafas Lake κοντά στην θάλασσα και την λίμνη (από 50€ για τον Αύγουστο), στα ρομαντικά δωμάτια του Hotel Trifylia στην Κυπαρισσία (από 36€ για τον Αύγουστο).

www.in2life.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...