`

Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας χωρίς να «ξηλωθείτε»

Υπάρχουν τρόποι για 
να ρίξετε το κόστος 
των διακοπών σας, 
αλλά χωρίς να...
κάνετε «έκπτωση» στην ποιότητά τους και στη χαλάρωση που τόσο έχετε ανάγκη. Διαβάστε τους...

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι που περιμένουμε όλο το χρόνο και σε αυτές ελπίζουμε κάθε χειμώνα. Και επειδή τα χρήματα που κερδίζουμε, δεν τα κερδίζουμε ξεκούραστα και ανώδυνα, καλό είναι να μην τα σπαταλάμε λανθασμένα, όπως σε ένα υπερεκτιμημένο ξενοδοχείο ή σε έναν προορισμό που είναι της μόδας μεν, αλλά δεν έχει θάλασσα, ενώ αυτό που ονειρευόμαστε όλο το χρόνο είναι λίγη άμμος στα πόδια μας και κρυστάλλινα νερά για ξέγνοιαστες βουτιές.

Ακολουθούν λοιπόν μερικές τακτικές για να ρίξετε το κόστος των διακοπών σας, αλλά χωρίς να κάνετε «έκπτωση» στην ποιότητά τους και στη χαλάρωση που τόσο έχετε ανάγκη.

Νοικιάστε ή αναζητήστε σπίτι και όχι ξενοδοχείο

Η διαμονή στις διακοπές έχει το μεγαλύτερο κόστος και αυτό είναι συχνά που μας οδηγεί σε κακής ποιότητας ξενοδοχεία ή στη χειρότερη, βγάζει τελείως από τα πλάνα μας τις διακοπές. Υπάρχουν λύσεις όμως, από τη στιγμή που παντού υπάρχουν ταξιδιώτες που θέλουν να έρθουν στα μέρη μας και εμείς να πάμε στα δικά τους.

Η ανταλλαγή σπιτιών είναι κάτι πολύ διαδεδομένο πια και υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που φροντίζουν για την επικοινωνία ανά τον κόσμο των ταξιδιωτών και όσων προσφέρουν τα σπίτια τους για διαμονή. Αν ξεπεράσετε την αμηχανία ενός ξένου στον προσωπικό σας χώρο και λάβετε υπόψη σας ότι με αυτό τον τρόπο, κάποιος πάντα θα προσέχει το σπίτι σας, είναι μια πολύ καλή λύση.
Αν πάλι δεν θέλετε να φιλοξενήσετε ή να φιλοξενηθείτε από αγνώστους, δοκιμάστε τουλάχιστον ένα από τα σπίτια των φίλων σας που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, είτε για δουλειά, είτε για σπουδές. Είναι πια πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις.


Κλείστε τα αεροπορικά εισιτήρια με… στρατηγική

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι σαν το… χρηματιστήριο: άλλοτε ανεβαίνουν, άλλοτε κατεβαίνουν. Υπάρχουν όμως τρόποι να προνοήσετε και να εξασφαλίσετε ένα χαμηλό κόστος στα αεροπορικά εισιτήρια. Δοκιμάστε να κλείσετε το εισιτήριο τις Τρίτες, αφού οι εκπτώσεις των αεροπορικών ξεκινάνε κάθε Δευτέρα. Επίσης είναι φτηνότερο να ταξιδεύετε μεσοβδόμαδα ενώ όταν κλείνετε για δυο άτομα, καλύτερα να γίνει η κράτηση ξεχωριστά για κάθε άτομο. Όταν το σύστημα ψάχνει για πτήση με περισσότερες από μία διαθεσιμότητες, περιορίζει τις επιλογές και αυξάνει το κόστος.

Επιλέξτε προορισμό πέρα από τους συνηθισμένους

Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό και πολλοί να απορρίψουν εξαρχής την ιδέα για διακοπές σε μέρη πέρα από τα προφανή, αλλά εκεί είναι που θα καταφέρετε πραγματική πτώση του κόστους των διακοπών. Μην μένετε λοιπόν στα τετριμμένα όπως είναι η Βενετία, η Βαρκελώνη και το Παρίσι, αλλά εξερευνήστε τη Λιθουανία, την Ουκρανία και την Κροατία. Θα σας εκπλήξουν τα μέρη αυτών των χωρών και θα απολαύσετε περισσότερο τις διακοπές σας αφού θα έχετε και περισσότερα χρήματα για διασκέδαση και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Το καλύτερο δε είναι, ότι δύσκολα θα συναντήσετε εκεί κάποιον γνωστό σας!


Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές των εταιρειών

Μερικά από τα πράγματα που ανεβάζουν το κόστος των διακοπών και τα οποία δεν λαμβάνουμε συχνά υπόψη, είναι τα τηλεφωνικά τέλη του εξωτερικού, οι προμήθειες των τραπεζών από τη χρήση των καρτών και η ασφάλεια του ταξιδιού. Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές εταιρείες και τράπεζες έχουν προσφορές και εκπτωτικά πακέτα για όσους τις προτιμήσουν για τις συναλλαγές τους. Τέλος, υπολογίστε τα έξοδά σας και το πιθανότερο είναι να σας συμφέρει να αγοράσετε μια κάρτα SIM από τη χώρα που επισκέπτεσθε.

Συγκρίνετε τιμές και εντοπίστε τις προσφορές

Μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, που ίσως να μην διαθέτετε, αλλά αν δεν έχετε και τα αντίστοιχα χρήματα να διαθέσετε, τότε καλό είναι να ασχοληθείτε και να συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων. Ψάξτε ενδελεχώς για τις προσφορές που συνήθως δεν είναι ορατές με «γυμνό» μάτι, αλλά με λίγη προσπάθεια θα τις εντοπίσετε και ρίξτε κατακόρυφα το κόστος.


Δείξτε εμπιστοσύνη στις ιστοσελίδες συγκριτικών κρατήσεων

Όταν επιστρέφετε στην ίδια ιστοσελίδα για να κάνετε τις κρατήσεις για κάθε ταξίδι σας, η ιστοσελίδα το «αναγνωρίζει» και σας ανταμείβει. Πολλά από τα αυτά τα sites, επιβραβεύουν τους πιστούς πελάτες με πόντους, που όσο συσσωρεύονται γίνονται δωροεπιταγές και έχετε από το πουθενά το επόμενο ταξίδι σας πληρωμένο πριν καν το προγραμματίσετε.

Οπότε μην τεμπελιάσετε και όταν εμφανιστεί το παράθυρο που σας προτρέπει να εγγραφείτε στο κάθε site, συμπληρώστε τη φόρμα και μην ξεχνάτε μετά από κάθε αγορά να τσεκάρετε πάντα ότι μπήκαν οι πόντοι στο λογαριασμό σας. Οι εταιρείες σκέφτονται τους πελάτες τους, αλλά πρώτα σκέφτονται τον εαυτό τους.

Εκπτωτικά κουπόνια

Μην ξεχνάτε πριν από κάθε ταξίδι ή πριν την αναζήτηση του επόμενου προορισμού, να ελέγχετε τα εκπτωτικά κουπόνια που προσφέρουν πια πολλές εταιρείες. Μπορεί να μη βρείτε κουπόνι για τη Γη του Πυρός, όπου επιθυμείτε να ταξιδέψετε, αλλά είναι πολύ πιθανό να βρείτε για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς προορισμούς. Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν πολλά ωραία μέρη για να επισκεφθείτε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...