`

Αγοράστε βιβλία, πληρώστε ό,τι θέλετε

Αν είχα περισσότερα 
λεφτά, θα διάβαζα περισσότερο. 

Αυτή η δικαιολογία γίνεται όλο και πιο αδύναμη, κυρίως για όσους έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν στα αγγλικά, και, ας είμαστε ειλικρινείς, στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Μπορεί να μας δυσκολεύει ο Ντίκενς, αλλά τα περισσότερα βιβλία μπορούμε να τα διαβάσουμε.   

Πέρα από τα γνωστά tuebl και Gutenberg, που μοιράζουν απλόχερα παλιά αλλά και σύγχρονα βιβλία, τώρα υπάρχει και το Humble Bundle.   

Η υπηρεσία αυτή φτιάχνει μικρές ομάδες βιβλίων αξιοπρεπέστατων συγγραφέων και τις στέλνει ηλεκτρονικά σε όποιον θέλει να δώσει οποιοδήποτε ποσό. Η τιμή των βιβλίων κυμαίνεται γύρω στα 70 δολάρια αλλά ο αγοραστής έχει την επιλογή να πληρώσει όσα θέλει ή όσα μπορεί, ελέγχοντας μάλιστα και τον αποδέκτη των χρημάτων (συγγραφέας, δωρεά, αμοιβή για το σάιτ). Η πώληση έχει χρονικό περιορισμό, αλλά υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ώστε να μην χάνετε καμία προσφορά.   

Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν από φορητές συσκευές, κινητά, υπολογιστές, Kindle, iPad... Και με τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να αγοράσετε και παιχνίδια.   

Η πιο παράξενη γλώσσα του κόσμου 

Οι γλωσσολόγοι του Idibon, μιας εταιρείας που ασχολείται με τις γλώσσες, κατέληξαν στη δεκάδα με τις πιο παράξενες γλώσσες του κόσμου. Τα κριτήρια και η ανάλυση έχουν ενδιαφέρον στους γλωσσολόγους, αλλά ένα από τα κριτήρια είναι ο τρόπος με τον οποίο μια γλώσσα ξεχωρίζει μια ερώτηση από μια δήλωση. Στη γλώσσα Chalcatongo Mixtec η ερώτηση δεν διαφέρει σε τίποτα από την κατάφαση, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αλλαγή στο συντακτικό, χωρίς αλλαγή στον τόνο της φωνής, οι ομιλητές πρέπει να συμπεράνουν πότε πρέπει να απαντήσουν σε ερώτηση και πότε να δεχτούν κάτι ως δήλωση. Προσπαθώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα τσακώνονται τα ζευγάρια.   

1. Chalcatongo Mixtec (Mexico) 
2. Nenets (Russland) 
3. Choctaw (Native American, Tennessee) 
4. Diegueño (Native American, California) 
5. Oromo (Ethiopia) 
6. Kutenai (Native American, Idaho) 
7. Iraqw (Tanzania) 
8. Kongo (Congo, Angola) 
9. Armenian (Eastern) 
10. German   

Δηλαδή, τα γερμανικά είναι η δέκατη πιο παράξενη γλώσσα του κόσμου! Δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.   

Η πιο «κανονική» γλώσσα; Τα ινδικά.   

Και αν σας ενδιαφέρει, τα mixtec ακούγονται κάπως έτσι: 



Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...