`

Τίποτα δεν πάει χαμένο, όλα ανακυκλώνονται!!

Τι πρέπει να κάνουμε για 
να σώσουμε το περιβάλλον; Η ανακύκλωση είναι η λύση!

Ανακυκλώστε γυαλί, χαρτί, μπαταρίες, λάδια μηχανής, ηλεκτρικές συσκευές, αλουμινένια κουτάκια. Επίσης προωθούνται προς ανακύκλωση ρούχα, παπούτσια, φάρμακα, βιβλία, έπιπλα. Ανακυκλώστε τα ή δωρίστε τα! Ας συμβάλουμε στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Για τη σωτηρία του πλανήτη μια είναι η λύση: ανακύκλωση!! Ανακυκλώστε σωστά. Δεν πετάμε τίποτα. Μπορούν όλα τα αντικείμενα να χρησιμοποιηθούν!!

Η οικολογική κρίση που βιώνουμε δημιούργησε οικολογική συνείδηση που άγγιξε ακόμη και την … πολιτική!! Ναι, αγαπητοί μου φίλοι, και οι πολιτικοί, αφού αξιολόγησαν για τα καλά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αποφάσισαν να “μην πετάνε τίποτα”, να χρησιμοποιούν ότι έχουν στο κόμμα τους, ακόμα κι αν τους είχαν τοποθετήσει στη σοφίτα, ή να τους χαρίσουν σε άλλο κόμμα … Τέτοια διαμάντια, που τα κατάφεραν τόσο περίφημα στο παρελθόν, γιατί να πάνε χαμένα;

Οι απολύσεις είναι μάστιγα της κοινωνίας, αλλά, όπως φαίνεται, οι πολιτικοί είναι άλλη φάρα και δεν τους αγγίζει το πρόβλημα … Λες και είναι “κατσαρίδες” που επιζούν σε κάθε καταστροφή. Όταν γίνεται οργή λαού, αποσύρονται για λίγο, για να φύγει ο ντόρος ή ανοίγουν άλλο μαγαζάκι και μετά επιστρέφουν σαν το άσωτο υιό και τοποθετούνται σε άλλη θέση. Αλλάζουν καρέκλες για να μη χάσουν την πολυθρόνα τους. Είπαμε, κάνουν θαύματα οι πολιτικοί μας, τόσο άξιοι, ακόμα και ζωντανούς – νεκρούς είναι στη θέση να αναστήσουν, μόνο με το λαό έχουν ένα θεματάκι… Εκεί τίποτα δεν τους βγαίνει και ζητάνε βοήθεια από τους φίλους τους. Βέβαια, είναι σωστοί και δεν εκμεταλλεύονται καταστάσεις, πληρώνουν και με το παραπάνω τις συμβουλές για να ζώσουν το Έθνος, άλλα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Αφού πρόκειται για τη σωτηρία της Πατρίδας, τι είναι μπροστά της μερικές κουβέντες, βρισιές που έχουν ανταλλάξει στο κοντινό ή μακρινό παρελθόν; Προκειμένου να μείνουν στη θέση τους, για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι επώνυμες οικογένειές τους, δε διστάζουν να δώσουν “το φιλί” τους για ένδειξη αγάπης προς το λαό τους, τους συμπολίτες τους … Κάτι σαν θυσία!

Θα ήθελα να δω αν η πολιτική είχε εθελοντικό χαρακτήρα, να προσφέρει πραγματικά ο καθένας για τη χώρα του, πόσοι θα ήταν οι πρόθυμοι να θυσιαστούν; Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και αυτά που συμβαίνουν εδώ, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τώρα δεν έχουν προηγούμενο, δε συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο. Μια σωστή λύση σε ένα πρόβλημα δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για όλα τα προβλήματα. Ένα ζεστό παλτό είναι ότι πρέπει για το κρύο του χειμώνα, αλλά θα σε πεθαίνει αν το φοράς στο καυτό καλοκαίρι. Οπότε αφήστε την ανακύκλωση στην πολιτική και κάνετε απόσυρση, τοποθετήστε εκεί που πρέπει τα “σαράβαλα” και αφήστε τους δρόμους και τους ορίζοντες ανοιχτούς για τη νεολαία, για τα άξια παιδιά, αυτά που έχουν ιδέες, θέληση για αλλαγή, αγάπη για την Πατρίδα τους, για ένα απλούστατο και μοναδικό λόγο, το μέλλον τους ανήκει και όσο και να προσπαθείτε να τους το στερήσετε δε θα τα καταφέρετε … Όσους και να εξοντώνετε μην ξεχνάτε ότι κι εσείς δεν είστε αθάνατοι αλλά … αναλώσιμοι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...