`

Ο Άντι Μάρεϊ κατέκτησε το Γουίμπλεντον

Ο Άντι Μάρεϊ έβαλε τέλος 
σε αναμονή 77 ετών για 
τη Μεγάλη Βρετανία, κατακτώντας το Γουίμπλεντον.


Στον τελικό νίκησε τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 7-5, 6-4.
Το πιο... τρελό Γουίμπλεντον των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε με τον πλέον απρόσμενο τρόπο! Με θρίαμβο ενός Βρετανού μετά από 77 χρόνια!
Ο Σκωτσέζος Άντι Μάρεϊ κατέκτησε το Γουίμπλεντον, επικρατώντας στον τελικό με 6-4, 7-5, 6-4 του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά από χρόνια ανομβρίας έχει πλέον δύο Grand Slam τίτλους και τους δύο με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς.
Ένα χρόνο μετά το "χρυσό" καλοκαίρι των Βρετανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μάρεϊ παρέμεινε "χρυσός" στο Γουίμπλεντον, προκαλώντας... πανικό στο "All England Club" και σε ολόκληρο το Λονδίνο.
"Αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ θέλατε να δείτε ένα Βρετανό νικητή στο Γουίμπλεντον, οπότε ελπίζω να το απολαύσατε. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα", είπε χαριτολογώντας ο Μάρεϊ στις δηλώσεις του στην πρώην νικήτρια του Γουίμπλεντον, Σου Μπάρκερ.
Το καλοκαίρι του 1936 ο Φρεντ Πέρι χρειάστηκε 40 λεπτά για κατακτήσει τον τρίτο σερί τίτλο του. Το άγαλμα του στέκει περήφανο στο "All England Club" σήμερα, ενώ τη σειρά ρούχων που είχε δημιουργήσει για να φοράει ο ίδιος, φόρεσε και ο Μάρεϊ στο ξεκίνημα της καριέρας του. Την 7η Ιουλίου (7/7) ο Μάρεϊ με εμφάνιση Adidas πλέον βάδισε στα βήματα του, 36 χρόνια (1977) μετά τον τελευταίο τίτλο στις γυναίκες από Βρετανίδα παίκτρια, τη Βιρτζίνια Γουέιντ.
Ο Μάρεϊ έχει παίξει στον τελικό των πέντε από τα έξι τελευταία Grand Slams και στο Ρολάν Γκαρός φέτος δεν αγωνίστηκε καν. Στον τελικό έπαιξε έξυπνα, σέρβιρε καλά και βρισκόταν μέσα σε όλους τους πόντους. Ακόμα και στα ράλι με 28 ή 30 μπαλιές που έπαιρνε ο Τζόκοβιτς. Στο 4-4 του τρίτου σετ έκανε break και σέρβιρε για τον τίτλο. Ο Τζόκοβιτς του έκανε τη ζωή δύσκολη σε ένα ατελείωτο γκέιμ και στην τέταρτη ευκαιρία το Γουίμπλεντον ήταν δικό του.
Δώδεκα μήνες μετά τη διδακτική ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε την αχαρακτήριστη εμφάνιση του Τζόκοβιτς και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.
Ο Σέρβος νικητής το 2011 προηγήθηκε με 4-1 στο δεύτερο σετ και 4-2 στο τρίτο, όμως ο Μάρεϊ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά. Για πρώτη φορά μετά την ήττα του στο Γουίμπλεντον το 2010 από τον Τόμας Μπέρντιχ στα ημιτελικά, ο Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να πάρει σετ σε ένα ματς σε Grand Slam.
Ίσως να μην είχε άλλες δυνάμεις μετά το  5ωρο"θρίλερ" με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στους "4", αλλά έδειξε αδυναμία στο να κρατήσει το σερβίς του και έχανε εύκολα χτυπήματα.
"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άντι. Έδωσα ό,τι είχα. Ήταν χαρά μου να είμαι μέλος αυτού του αγώνα, αυτού του τελικού", υποστήριξε ο Τζόκοβιτς για χάρη του οποίου δύο πρόεδροι της Σερβίας (ο πρώην και ο νυν) βρέθηκαν στο "All England Club".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...