`

Το μωρό της Κέιτ και ο Άδωνις

Διάβασα ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Telegraph», 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι...
στη Βρετανία αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 72 εκατομμύρια λίρες για αλκοόλ και 25 εκατομμύρια λίρες σε τρόφιμα κατά τη διάρκεια πάρτι για τη γέννηση του βασιλικού βρέφους. 

156 εκατομμύρια λίρες είναι τα αναμενόμενα έσοδα από διάφορα αναμνηστικά του γεγονότος, παιχνίδια, βιβλία και dvd. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να εκτοξευτούν οι πωλήσεις παιδικών ειδών, καθώς νέοι γονείς στη Βρετανία μιμούνται τις συνήθειες του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, δούκισσας του Κέιμπριτζ.
«Τι σαχλαμάρα!» είναι η πρώτη αντίδραση. «Σοβαροί άνθρωποι, θα πανηγυρίζουν κάνοντας πάρτι για τη γέννηση ενός ξένου μωρού. Κι αυτή η Βρετανία, εμπορευματοποιεί τα πάντα. Γεννήσεις, γάμους, θανάτους.».
Ξαφνικά, πρασίνισα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ένιωσα ζήλια. Ζήλια για τους Βρετανούς. Επειδή θα χαρούν για τη γέννηση του βασιλικού μωρού. Επειδή στηρίζουν το θεσμό τους. Επειδή ενώνονται γύρω από το θεσμό τους. Επειδή δεν αμφισβητούν το θεσμό τους. Επειδή σέβονται το θεσμό τους. Επειδή είναι ενωμένοι.
Θυμάμαι πέρσι τέτοιες μέρες ακριβώς, την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ότι, επειδή οι Βρετανοί «δεν έχουν και καμιά σπουδαία Ιστορία», όπως κομπάζουμε εμείς οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Ευριπίδη, «έδειξαν ασθενοφόρα και διαφήμισαν το εθνικό σύστημα υγείας τους. Τι σαχλαμάρα!».
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους Βρετανούς στην πτωχή τους Ιστορία κι ας επιστρέψουμε στον ένδοξο τόπο των απογόνων του Ιπποκράτη, του Γαληνού και του Διοσκουρίδη.
Διαβάζω την είδηση για τη χθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο Αττικό εναντίον του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Χειρότερη από την επίθεση είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο:
«Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.
Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.
Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία. Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Υ.Γ.: Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας».
Αυτοί, να το ξέρετε, και την ίδια την Κέιτ με το μωρό της να έπρεπε να περιθάλψουν, θα τους έδιωχναν, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στη μοναρχία...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...