`

F1: Πρώτη νίκη του Φέτελ στην πατρίδα του

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την πρώτη 
του νίκη στην καριέρα 
του μέσα στην Γερμανία 
και άνοιξε την...
διαφορά από τον Αλόνσο που τερμάτισε 4ος. 

Κερδισμένος και ο Ράικονεν (2ος) που πλησίασε τον Ισπανό. Ατύχημα του Γουέμπερ με εικονολήπτη ενώ το μονοθέσιο του Μπιάνκι έκανε... μόνο του όπισθεν (photos+vid). 
Να πάρω την καρό σημαία στην πατρίδα μου; Check. Αυτή μπορεί να ήταν μια πιθανή σκέψη του Σεμπάστιαν Φέτελ αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix του Νίρμπουργκρινγκ. Ο Γερμανός πιλότος μπορεί να έχει πάρει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα ωστόσο δεν είχε νικήσει ποτέ αγώνα στη χώρα του.
Ο 26χρονος "παγίδευσε" μαζί με τον Γουέμπερ στο ξεκίνημα τον Λιούις Χάμιλτον που είχε την pole position, στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση και έφτασε μέχρι την καρό σημαία, παρά την πίεση αρχικά του Γκροζάν και προς το τέλος του Ράικονεν.
Ο Φέτελ μάλιστα αύξησε άλλους 13 βαθμούς την διαφορά από τον Αλόνσο, που τερμάτισε στην 4η θέση, φτάνοντας στο +34 (157 έναντι 123). Κερδισμένος και ο Ράικονεν που με την δεύτερη θέση, πλησίασε στους 7 πόντους τον Ισπανό.
Ο αγώνας στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είχε και απρόοπτα καθώς τροχός του Γουέμπερ που του έφυγε σε πιτ-στοπ χτύπησε έναν εικονολήπτη, ενώ λίγο αργότερα το μονοθέσιο του Μπιάνκι έκανε... μόνο του όπισθεν διασχίζοντας την πίστα!

Ο αγώνας

Ο Λιούις Χάμιλτον έχασε με το... καλημέρα  το πλεονέκτημα της pole position καθώς οι δύο Red Bull τον "παγίδευσαν" και ανέβηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.
Ακολούθησε άλλη μια εγκατάλειψη του Φελίπε Μάσα ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του.
Στον 9ο γύρο είχαμε ατύχημα στο πιτ στοπ του Γουέμπερ. Ένα μπουλόνι στον πίσω δεξί τροχό του Αυστραλού δεν τοποθετήθηκε σωστά, με αποτέλεσμα να φύγει ο τροχός και να χτυπήσει έναν εικονολήπτη.
Ευτυχώς ο καμεραμάν δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο το ατύχημα έβγαλε ουσιαστικά εκτός αγώνα τον οδηγό της Red Bull.
Στον 24ο γύρο ήταν η σειρά του Μπιάνκι να εγκαταλείψει καθώς το μονοθέσιό του έπιασε φωτιά η οποία σβήστηκε άμεσα από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.
Ωστόσο το μονοθέσιο "αρνήθηκε" να βγει εκτός μάχης και άρχισε να κινείται μόνο του προς τα πίσω την ώρα που το προσέγγιζε γερανός για να το μαζέψει! Διέσχισε την πίστα και σταμάτησε πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα.
Πίσω στον αγώνα, ο Φέτελ διατηρούσε την πρωτιά έχοντας σε απόσταση αναπνοής τον Γκροζάν. Στον 41ο γύρο ο Γάλλος έκανε το τρίτο πιτ-στοπ για να τοποθετήσει την μεσαία γόμα, με την Red Bull να δίνει άμεση εντολή στον Γερμανό να πράξει το ίδιο.
Ράικονεν και Αλόνσο πέρασαν προσωρινά στο 1-2, ωστόσο στον 50ο γύρο σταμάτησαν και αυτοί για το τρίτο τους πιτ-στοπ, με αποτέλεσμα το δίδυμο Φέτελ-Γκροζάν να επανέλθει στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Φιλανδός όμως "χόρευε" στους τελευταίους γύρους και όπως ήταν αναμενόμενο η Lotus έδωσε εντολή στον Γάλλο να αφήσει τον Ράικονεν να προσπεράσει.
Ο Φιλανδός συνέχισε την πίεση στον Φέτελ και μείωσε την διαφορά στο 1" στον 59ο και προτελευταίο γύρο, την ίδια ώρα που ο 4ος Αλόνσο μείωσε στα 0,7" την διαφορά του από τον Γκροζάν.
Στον τελευταίο γύρο όμως τίποτα δεν άλλαξε και ο 26χρονος πιλότος είδε για πρώτη φορά την καρό σημαία στην καριέρα του μέσα στην πατρίδα του! Και έγινε μόλις ο δεύτερος Γερμανός που το καταφέρνει μετά τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Η τελική κατάταξη


1. Φέτελ, Red Bull
2. Ράικονεν, Lotus
3. Γκροζάν, Lotus
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Χάμιλτον, Mercedes
6. Μπάτον, McLaren
7. Γουέμπερ, Red Bull
8. Πέρες, McLaren
9. Ρόσμπεργκ, Mercedes
10. Χούλκενμπεργκ, Sauber
11. Ντι Ρέστa, Force India
12. Ρικιάρντο, Toro Rosso
13. Σούτιλ, Force India
14. Γκουτιέρες, Sauber
15. Μαλδονάδο, Williams
16. Μπότας, Williams
17. Πικ, Caterham
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
19. Τσίλτον, Marussia

Εγκατέλειψαν:
Μάσα, Ferrari
Μπιάνκι, Marussia
Βερνιέ, Toro Rosso

Βαθμολογία πιλότων


1. Φέτελ 157
2. Αλόνσο 123
3. Ράικονεν 116
4. Χάμιλτον 99
5. Γουέμπερ 93
6. Ρόσμπεργκ 84
7. Μάσα 57
8. Γκροζάν 41
9. Ντι Ρέστα 36
10. Μπάτον 33
11. Σούτιλ 23
12. Πέρες 16
13. Βερνιέ 13
14. Ρικιάρντο 11
15. Χούλκενμπεργκ 7

Βαθμολογία κατασκευαστών


1. Red Bull 250
2. Mercedes 183
3. Ferrari 180
4. Lotus 157
5. Force India 59
6. McLaren 49
7. Toro Rosso 24
8. Sauber 7

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...