`

MotoGP: Πρώτος σε αγώνα & βαθμολογία ο Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε 
τη δεύτερη νίκη της 
καριέρας του στο MotoGP στο Σάσχενριγνκ.


O Ισπανός ρούκι προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών. Εκτός αγώνα οι Ντάνι Πεδρόσα και Χόρχε Λορένθο.
Με τον Ντάνι Πεδρόσα στο νοσοκομείο και τον Χόρχε Λορένθο να παρακολουθεί τον αγώνα από τον καναπέ του σπιτιού του, ο Μάρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη στο γερμανικό Grand Prix.
Μετά το Όστιν, ο Ισπανός ρούκι της Repsol Honda κατέκτησε τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο MotoGP και θα ταξιδέψει στη Λαγκούνα Σέκα για το ντεμπούτο του στην αμερικανική πίστα (σ.σ. δεν φιλοξενούνται αγώνες Moto3 και Moto2 παρά μόνο MotoGP) πρώτος στη βαθμολογία.
Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε από την pole position στο Σάχσενρινγκ ο Καταλανός οδηγός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του στην εκκίνηση. Έτσι μετά την πρώτη στροφή επικεφαλής ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) σε μια σπάνια εκπληκτική εκκίνηση του από την τρίτη θέση.
Ο Ρόσι στη συνέχεια έχασε τη θέση του από τον τοπικό ήρωα Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda). Ο Γερμανός δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να δώσει την πρώτη νίκη στη Γερμανία στο MotoGP, τερμάτισε 4ος και φυσικά αποθεώθηκε από τους θεατές.
Ο Καλ Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha) αγωνίστηκε τραυματίας. Επηρεάστηκε στους πρώτους γύρους από την κατάσταση της υγείας του και την επαφή με τον Μάρκεθ. Ανέκτησε το χαμένο έδαφος με το πέρασμα των γύρων. Κατάφερε να περάσει τον Ρόσι σε μια ενδιαφέρουσα μονομαχία, όμως δεν είχε τη δυνατότητα να γίνει απειλητικός στον Μάρκεθ.
Τερμάτισε δεύτερος, θέση την οποία είχε στην εκκίνηση, ενώ τρίτος ήταν ο Ρόσι δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στο Άσεν.
Ο Μάρκεθ πλέον προηγείται με 138 βαθμούς στη βαθμολογία έναντι 136 του Πεδρόσα. Ο νικητής στο Σάχσενρινγκ τα τρία προηγούμενα χρόνια είχε πτώση στις ελεύθερες δοκιμές, υπέστη διάσειση και δεν κρίθηκε έτοιμος από την ομάδα να αγωνιστεί.
Αναμένεται να επιστρέψει στη Λαγκούνα Σέκα, αγώνα που θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση ο Χόρχε Λορένθο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...