`

Τα «DON’Ts» της δίαιτας για το καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι έχετε βάλει στόχο να διατηρήσετε σταθερά τα κιλά σας.


Σε ποια τρόφιμα θα έπρεπε καλύτερα να πείτε.. «ΟΧΙ, ευχαριστώ»;
Τηγανιτά τρόφιμα: Τα τηγανιτά φαγητά, και ιδιαίτερα τα λαχανικά, απορροφούν μεγάλες ποσότητες λαδιού. Στην περίπτωση που δε μπορείτε να τα αποφύγετε, φροντίστε τουλάχιστον να υπάρχει μόνο ένα τηγανισμένο τρόφιμο στο πιάτο σας. Για παράδειγμα, αν τελικά ενδώσετε στις τηγανητές πατάτες, προτιμήστε να φάτε ψητά κολοκυθάκια ή/και ψάρι. Δοκιμάστε επίσης διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος, που δεν περιλαμβάνουν τηγάνι, όπως στο φούρνο ή στη λαδόκολλα και «ψήστε» τις ενοχές στο grill.
Cocktails: Μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακά και πιο νόστιμα, όμως περιέχουν αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ σε σχέση με ένα απλό, «καθαρό» ποτό. Στην περίπτωση των cocktails, μάλιστα, το αλκοόλ συνοδεύεται και με «γενναίες» ποσότητες από σιρόπι, ή μαρμελάδα αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις θερμίδες τους. Έτσι ενώ μια μερίδα ποτού θα σας δώσει 120-150 θερμίδες, ένα κοκτέιλ περιέχει κατά μέσο όρο τις διπλάσιες. Προτιμήστε τη μπίρα ή το κρασί και μην ξεπεράσετε τα 1-2 ποτηράκια.
Αλατισμένοι ξηροί καρποί: Μπορεί να συνδυάζονται όμορφα με το ποτό σας, όμως θα σας διψάσουν. Το αποτέλεσμα; Θα προσπαθήσετε να «ξεγελάσετε» τη δίψα σας με το ποτό, το οποίο με τη σειρά του ξαναγεννά την επιθυμία για κατανάλωση κι άλλων ξηρών καρπών. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που θα σας προσθέτει ανεξέλεγκτα θερμίδες.
Milk shakes: Το αγαπημένο ρόφημα και σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, συνήθως περιέχει πλήρες γάλα, παγωτό και σαντιγί και θα σας δώσει περισσότερες από 300 θερμίδες. Δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την παραλία καθώς οι θερμίδες του προέρχονται κυρίως από κορεσμένα λιπαρά. Αν είναι στο χέρι σας παρασκευάστε από μόνοι σας στο μπλέντερ μια light εκδοχή χρησιμοποιώντας άπαχο γάλα, παγωτό σορμπέ, ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες και μην προσθέσετε σαντιγί. Θα σας τονώσει και θα σας δροσίσει καλύτερα.
«Διακοσμητικά» στο frozen yogurt: Το παγωμένο γιαούρτι, στη μικρή και απλή του «έκδοση» περιέχει περίπου 100 θερμίδες. Αν όμως το εμπλουτίσετε με σιρόπι, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας κ.α., τότε οι θερμίδες εκτοξεύονται στις 300 με 400.
Κοσμητικά Επίθετα: Διάφοροι προσδιορισμοί στα τρόφιμα όπως «δροσιστικό επιδόρπιο», «παραδοσιακό παγωτό», «εξωτικό κοκτέιλ» και πολλά αντίστοιχα, στην ουσία δεν διαφοροποιούν το πραγματικό προϊόν. Αντίθετα σας κάνουν να θέλετε να φάτε περισσότερο. Μην πιαστείτε λοιπόν στη.. «φάκα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...