`

Ξεσκονίστε τα … διαβατήριά σας


Δέσμη ιδεών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης από την ΕΕ παρουσίασε στις Βρυξέλλες η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ.
Μεταξύ άλλων πρότεινε τη θέσπιση -σε έκτακτες περιστάσεις- ρήτρας για τη δημιουργία μηχανισμού αναστολής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων στον χώρο των 25 κρατών του Σένγκεν. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον πολύ πιθανό να χρειαζόμαστε πάλι διαβατήριο για να ταξιδέψουμε σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, η Επίτροπος επισήμανε ότι η αναστολή της ελεύθερης κυκλοφορίας, με βάση τα ισχύοντα σήμερα αποτελεί εθνική αρμοδιότητα και πρόσθεσε ότι βούληση της Επιτροπής είναι οι σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται μελλοντικά στο κοινοτικό επίπεδο και με ευρωπαϊκά κριτήρια.
Πρότεινε να δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν σε περίπτωση μεγάλου κύματος μετανάστευσης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της συνθήκης που έχει ζητήσει το Παρίσι, εν μέσω ανησυχιών για την άφιξη στη Γαλλία Τυνήσιων μεταναστών που περνούν από την Ιταλία.
Η Μάλστρομ επέμεινε στον προσωρινό χαρακτήρα αυτού του μέτρου, το οποίο θα μπορεί να εγκριθεί μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.
antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...