`

Απίστευτα βασανιστήρια σε βρετανικά ιδρύματα!



Πριν μερικές ημέρες ήταν τα νοσοκομεία και οι ηλικιωμένοι και τώρα τα ιδρύματα για άτομα με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση και αυτισμό.




Η Βρετανία έχει τεράστια προβλήματα συμπεριφοράς ανθρώπων που εργάζονται για το….καλό και τη φροντίδα των συνανθρώπων τους. Αλλεπάλληλα παράπονα είχαν γίνει και άλλα τόσα ρεπορτάζ και έρευνες σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται όσοι εργάζονται σε ιδρύματα όπου διαμένουν άτομα ειδικών ικανοτήτων, αλλά οι αρχές είχαν μείνει άπραγες.


Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία τους, οι πάσχοντες και οι  οικογένειες τους στάθηκαν τυχεροί. Χάρη στη βοήθεια πρόσφατου εκτενούς και αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του BBC Panorama, επανέφεραν  το πρόβλημα στη δημοσιότητα με αδιάσειστα στοιχεία, έτσι που να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι.


Με κρυφή κάμερα, δημοσιογράφος που εργάστηκε ως βοηθός στην ιδιωτική κλινική Winterbourne View στο Μπρίστολ, τράβηξε τα όσα δεινά περνούν σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εκεί.


Τους χτυπούν, τους τραβούν δια της βίας στις τουαλέτες όπου για «πλάκα» πρωινή τους ρίχνουν στοματικό διάλυμα στα μάτια, τους εγκλωβίζουν κάτω από έπιπλα κι αν τολμήσουν να προσπαθήσουν να αντισταθούν τους πατούν με μένος τους καρπούς των χεριών τους για να τους ακινητοποιήσουν, τους μιλούν άσχημα και τους εξευτελίζουν όπως, όποτε και όσο περισσότερο μπορούν. Ακόμα κι όταν, κατάκοποι πια οι ασθενείς κλαίνε και προσπαθούν μέχρι και να αυτοκτονήσουν, οι δυνάστες τους, τους «σώζουν» για να τους πουν λίγη ώρα αργότερα, «τρελαίνομαι να σας βλέπω να κλαίτε»!


Το εν λόγω ίδρυμα κοστίζει περί τις 4.000 ευρώ την εβδομάδα (!) και θεωρείται η εξέλιξη των ασύλων Βικτωριανής εποχής…


Αν και μέχρι πρότινος δεν είχε γίνει τίποτα και η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα, μετά το ρεπορτάζ, ζητήθηκε προκαταρκτική  εξέταση και έρευνα για τα όσα ήρθαν στο φως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...