`

Καταρρέουν οι κατηγορίες κατά Στρος Καν !!!


Η υπόθεση του Strauss-Kahn σημειώνει σημαντικές και ανατρεπτικές εξελίξεις. Η δίωξη εναντίον του δείχνει να καταρρέει. Όπως φαίνεται, οι ερευνητές έχουν βρει στοιχεία που θίγουν σοβαρά την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας.
Αν και η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε τη σεξουαλική επαφή, η κατηγορούσα αρχή αμφιβάλλει πλέον για την αλήθεια των λεγομένων της καμαριέρας.
Όπως αναφέρει ανώνυμη αστυνομική πηγή, από την ημέρα της αρχικής καταγγελίας (14 Μαΐου), η γυναίκα συνεχώς ψεύδεται.
Οι εισαγγελείς συναντήθηκαν χθες με τους δικηγόρους του Γάλλου πολιτικού και συζήτησαν τα νέα ευρήματα, και για το αν θα πρέπει να αποσυρθούν ή όχι οι κατηγορίες. Όπως αναφέρεται, η 32χρονη από τη Γουϊνέα εμπλέκεται με άτομα του υποκόσμου (ναρκωτικά, και ξέπλυμα χρημάτων). Σήμερα θα αποφασιστεί από το δικαστήριο αν θα μειωθούν οι αυστηροί όροι που έχουν επιβληθεί στον Strauss-Kahn.
Οι νέες εξελίξεις αλλάζουν τη τύχη του 62χρονου πολιτικού, που αποτελούσε το φαβορί για τη προεδρία της Γαλλίας. Οι εισαγγελείς, που αρχικά ήταν σίγουροι για την ισχύ των στοιχείων εναντίον του, αναμένεται να πουν στο δικαστήριο πως δεν υπάρχουν πλέον στοιχεία ικανά για να δικαιολογηθεί η ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με πηγές, η γυναίκα είχε τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον κατάδικο, μια μόλις ημέρα μετά την επαφή της με τον Strauss-Kahn, συζητώντας τα πιθανά κέρδη που θα αποκόμιζε από τη μήνυση εναντίον του. Η συνομιλία αυτή μαγνητοφωνήθηκε.
Ο εν λόγω άνδρας  είχε συλληφθεί για κατοχή 200 κιλών μαριχουάνας. Είναι μεταξύ αυτών που έχουν πραγματοποιήσει διάφορες καταθέσεις (συνολικά $100.000) στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, τα τελευταία 2 χρόνια. Οι καταθέσεις γίνονταν στην Αριζόνα, στη Γεωργία, στη Νέα Υόρκη, και στη Πενσυλβάνια.
Παράλληλα όπως έχει προκύψει, η γυναίκα πλήρωνε εκατοντάδες δολάρια κάθε μήνα σε τηλεφωνικά τέλη, σε 5 διαφορετικές εταιρίες. Όπως όμως  λέει, έχει ένα μόνο κινητό, και δεν γνωρίζει πολλά για τις καταθέσεις, ισχυριζόμενη ότι προέρχονταν από τον αρραβωνιαστικό της, και κάποιους φίλους.
Επιπλέον, έχει αποκαλυφτεί, ότι στην αίτησή της για παροχή ασύλου, είχε σημειώσει περίπτωση προηγούμενου βιασμού εις βάρος της, χωρίς όμως να προσφέρει κάποια στοιχεία. Ο δικηγόρος της Kenneth Thompson, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει.
Το τελευταίο διάστημα, οι δικηγόροι του Strauss-Kahn, Benjamin Brafman και William W. Taylor III, τόνιζαν παντού ότι θα εστιάσουν κυρίως στην αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. Την 25ηΜαΐου είχαν επισημάνει πως διαθέτουν πληροφορίες που θα επιβαρύνουν την καμαριέρα. Όμως τελικά, αυτές που ξέθαψαν τα τελευταία επιβαρυντικά στοιχεία για την αξιοπιστία της, ήταν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης.
Η υπόθεση αποτέλεσε διεθνή είδηση σε όλα τα ΜΜΕ, και επανέφερε στο προσκήνιο προηγούμενες κατηγορίες εναντίον του Strauss-Kahn για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στο παρελθόν, προκαλώντας ατέλειωτες συζητήσεις στη Γαλλία όσον αφορά την γενικότερη αντιμετώπιση των γυναικών.
Οι νέες αποκαλύψεις μάλλον θα ενισχύσουν την άποψη των υποστηρικτών του Γάλλου πολιτικού, που από την αρχή μιλούσαν ότι οι αμερικανικές αρχές βιάστηκαν να κρίνουν. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν εξ αρχής, ότι η όλη υπόθεση αποτελούσε σκευωρία εναντίον του από πλευράς πολιτικών του αντιπάλων. Οι εισαγγελικές όμως αρχές, αναφέρουν ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Η γυναίκα, που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2002, παρουσιάζονταν από τους φίλους και συγγενείς της ως μια σκληρά εργαζόμενη, χαμηλών τόνων,  μητέρα ανηλίκου. Δεν είχε ποινικό μητρώο, και εργάζονταν στο ξενοδοχείο Sofitel επί αρκετά χρόνια.
Από τη πλευρά του, ο Strauss-Kahn έγινε τόσο δακτυλοδεικτούμενος μετά τη καταγγελία εναντίον του, που ακόμη και οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας του Upper East Side αντέδρασαν όταν θέλησε να νοικιάσει διαμέρισμα στο κτίριο τους.
Τώρα αναμένεται να απαλυνθούν οι όροι κράτησής του, και να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα εντός των ΗΠΑ, αλλά οι αρχές θα συνεχίσουν να κρατούν το διαβατήριό του. Η υπόθεση του είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί στις 18 Ιουλίου (αν δεν αποσυρθούν εν τω μεταξύ οι κατηγορίες).
The NY Times
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...