`

Ο Μπούμπκερ κέρδισε στο Μαραθώνιο της Αθήνας


Ο Μαροκινός, ο Αμπντέλ Μπούμπκερ ήταν ο πρώτος που τερμάτισε στον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο με χρόνο 2 ώρες 11 λεπτα΄και 40 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Σάμι Τσούμπα και τρίτος o Κενυάτης Ντανιέλ Ντιρίτου.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στην 7η θέση κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Ανδριόπουλου, στην όγδοη θέση ο Γιώργος Καραβίσας με 2:26,05, ενώ την πρώτη τριάδα των Ελλήνων συμπλήρωσε τερματίζοντας ένατος ο Δήμος Ευαγγελίδης με 2:26,09.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν ήξερα σε ποια κατάσταση θα είμαι, γιατί είναι ολυμπιακή χρονιά και τρέξαμε πριν από ένα-ενάμιση μήνα σε επίπεδες επιφάνειες», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Στις γυναίκες, πρώτευσε η Ελφνέσε Μελάκου από την Αιθιοπία με 2:35:25, ενώ δεύτερη ήταν η Καμίλα Κανιπόβα από τη Ρωσία με 2:35,31 και τρίτη η Aμίρα Μπεναμόρ από την Τυνησία με 2:42,15. Πρώτη Ελληνίδα ήταν η Σοφία Ρήγα, που τερμάτισε πέμπτη με 2:45,43, δεύτερη (και έκτη συνολικά) η Ντενίζ Δημάκη με 2:54,21 και τρίτη (έβδομη συνολικά) η Δήμητρα Ιορδανίδου με 2:55,55.

Παρά τον βροχερό καιρό ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. 

Η εκκίνηση  του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ δόθηκε μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ. Πλήθος κόσμου, οικογένειες με μικρά παιδιά και καροτσάκια με μωρά συμμετέχουν για να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Οι διαγωνιζόμενοι έτρεξαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη. Ο τερματισμός του Αγώνα Δρόμου 5χλμ λαμβάνει χώρα εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν στα 5χλμ. είναι οι: Δρόσος Κωνσταντίνος, Παπούλις Ανέστης, Γεωργαλάς Αλέξης.

Στον ανοικτό Αγώνα Δρόμου 10χλμ πρώτος τερμάτισε ο Jebel Kassahun.

Περίπου 19.000 δρομείς έλαβαν θέση στην εκκίνηση σε όλους τους αγώνες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα της UNESCO και ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και μεγάλο αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η απόσταση των 42.195 μέτρων της Κλασικής διαδρομής θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε Μαραθωνοδρόμο να τη διανύσει στα βήματα του Αθηναίου οπλίτη που εστάλη από τον Μιλτιάδη για να μεταφέρει στους Αθηναίους το άγγελμα της νίκης επί των Περσών.

Δυναμικό «παρών» στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου έδωσαν  αστέρες ελληνικής καταγωγής αλλά και ξένοι από ολόκληρο τον κόσμο. Στην βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μενούνος, ο Νίκος Αλιάγας και ο Γιώργος Χωραφάς, ενώ την προσπάθεια και την πρωτοβουλία της Unesco να ενώσει όλο τον κόσμο στον Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζουν τα διάσημα μοντέλα Σίντι Κρόφορντ και Ζιζέλ, μεταφέροντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα μηνύματα και τους σκοπούς του Διεθνούς Οργανισμού.









http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=158893

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...