Τα ρομπότ που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν πολλές λειτουργείες. Το iCub μαθαίνει παίζοντας με τους ανθρώπους, ενώ το Charly προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που πάσχουν από αυτισμό. Η έκθεση φιλοξενεί συνολικά 20 διαφορετικά ρομπότ ενώ όσοι την επισκεφθού μπορούν να γνωρίσουν και τους ανθρώπους που τα σχεδίασαν. Το καθένα κάνει και μία διαφορετική δουλειά, άλλα κολυμπούν, άλλα εξερευνούν και άλλα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.
Ο γλυκούλης iCub βοηθά τους επιστήμονες να μελετήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Παίζοντας με ανθρώπους μαθαίνει πως να αλληλεπιδρά με τους άλλους.
Ο σουηδός Iuro είναι τo ρομπότ με το χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο μαθαίνει από τη συζήτηση με τους ανθρώπους και μπορεί να λάβει μέρος σε συζητήσεις με πολλούς συμμετέχοντες. Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα μπορεί να εξερευνά την πόλη ρωτώντας ανθρώπους που θα του δίνουν κατευθύνσεις.
Ο βρετανικός Concept δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Plymouth, έχει φωτεινό πρόσωπο και μπορεί να αλλάζει εκφράσεις "απαντώντας" στις εκφράσεις των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεται. Η τεχνολογία του μελετάται και στο Κατάρ, όπου θέλουν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ - ρεσεψιονίστ.
Ο γαλλικός Nao είναι ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να κάνει πολλές κινήσεις και να βοηθήσει στο σπίτι. Ακούει, αναγνωρίζει τη φωνή και πρόσωπα και αντικείμενα, δέχεται εντολές και μπορεί να προστατευτεί αν δει ότι κάτι πέφτει.
Η Dora φτιάχθηκε από το πανεπιστήμιο του Birmingham, είναι "περίεργη" και της αρέσει η εξερεύνηση. Για την ακρίβεια μπορεί να βρει πράγματα που έχετε χάσει.
Ο Κασπάρ μοιάζει με μικρό παιδί. Δεν μπορεί να περπατήσει αλλά κουνά χέρια και κεφάλι και αλλάζει την έκφρασή του. Παίζει με τα παιδιά και μπορεί να καταλαβαίνει τα συναισθήματα των άλλων και να αντιδρά αναλόγως. Αν γαργαλήσει κανείς τα πόδια του ξεκαρδίζεται! Δημιουργήθηκε για να βοηθά παιδάκια με αυτισμό στην κοινωνικοποίηση.
Ο Charly μπορεί να σας θυμίσει κάτι όταν τον κοιτάξετε. Αυτό γιατί παίρνει την έκφραση όποιου έχει απέναντί του.