`

F1: Ρόσμπεργκ και μετά το χάος

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε 
τη νίκη στο Grand Prix 
του Μονακό.


Την πρώτη φέτος για τη Mercedes. Βαθμολογικό πλεονέκτημα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ σε έναν δραματικό αγώνα.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είναι ο πρώτος γιος νικητή του Grand Prix του Μονακό που κερδίζει στο πριγκιπάτο! Τριάντα χρόνια μετά τον Κέκε στη Williams ο γιος του, Νίκο, αναδεικνύεται νικητής σε έναν αγώνα που θα αργήσει να ξεχαστεί για το χάος που προκλήθηκε.
Δύο φορές μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, ενώ ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα εξαιτίας κόκκινης σημαίας μετά από το ατύχημα του Παστό Μαλντονάντο (Williams) στον 46ο γύρο.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) ήθελε τη νίκη, όμως και η δεύτερη θέση αντιστοιχεί σε... νίκη, καθώς η διαφορά στη βαθμολογία άνοιξε από τους τέσσερις βαθμούς στους 21 από τον Κίμι Ράικονεν (Lotus). Ο Φινλανδός δέχθηκε... επίθεση από τον Σέρχιο Πέρες (McLaren) και διέσωσε τον ένα βαθμό της 10ης θέσης στον τελευταίο γύρο, διατηρώντας το σερί τερματισμού στους βαθμούς στους 23.
Ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) βρίσκεται 29 βαθμούς πίσω από τον Φέτελ, κατρακυλώντας στην 7η θέση στον αγώνα. Η Red Bull ισχυροποίησε τη θέση της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού χάρη στην τρίτη θέση του Μαρκ Γουέμπερ, άνοιξε τη διαφορά στους 41 βαθμούς από τη Ferrari.
Δεν κράτησε πολύ η ηρεμία
Βασικό θέμα συζήτησης το πρωινό πριν τον αγώνα ήταν οι δοκιμές που έκανε η Mercedes υπό άκρα μυστικότητα στη Βαρκελώνη. Οι δοκιμές απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της σεζόν, η Pirelli ήθελε να κάνει δοκιμές στα ελαστικά και διάλεξε τη Mercedes που δεν πήγε με παλιό μονοθέσιο, αλλά με το φετινό. Η Red Bull πρώτα και η Ferrari στη συνέχεια κατέθεσαν επίσημη καταγγελία. Θα έχει συνέχεια η υπόθεση.
Η εκκίνηση στο Μονακό ήταν "καθαρή" δίχως καμιά αλλαγή με τον Ρόσμπεργκ και τον Χάμιλτον να φεύγουν κανονικά, ακολουθούμενοι από τις δύο Red Bull των Φέτελ και Γουέμπερ, τον Ράικονεν, τον Αλόνσο και τις δύο McLaren.
Ο Πέρες, το πρόσωπο του αγώνα, παρενόχλησε τον Τζένσον Μπάτον και τον προσπέρασε, τροφοδοτώντας νέα σχόλια για τις σχέσεις των δύο οδηγών της McLaren.
Και στη συνέχεια ήρθαν τα ατυχήματα
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση συνηθίζουμε να λέμε, όμως ο αθλητισμός είναι διαφορετική υπόθεση. Στον 30ο γύρο ο αγώνας του Φελίπε Μάσα (Ferrari) σταμάτησε στη Sainte Devote, στο ίδιο σημείο που είχε ατύχημα στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Βραζιλιάνος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με πόνους στον αυχένα.
Το νέο ατύχημα του Μάσα
Μέχρι να μετακινηθεί ο Βραζιλιάνος, να μαζευτεί το μονοθέσιο και να καθαριστεί η πίστα από τα θραύσματα της Ferrari έκανε πρεμιέρα φέτος το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι οδηγοί άδραξαν την ευκαιρία για να μπουν στα πιτ για φρέσκα ελαστικά με την τύχη να μην ευνοεί τον Χάμιλτον που έχασε χρόνο και τη θέση του από τις δύο Red Bull. Ο Χάμιλτον τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Ο ορμητικός Πέρες ήταν ο... νικητής όταν συνεχίστηκε ο αγώνας. Στη Nouvelle Chicane πέρασε τον Μπάτον για να ακολουθήσει μια δεύτερη απόπειρα με θύμα τον Αλόνσο, όμως ο Ισπανός τον έκλεισε και αργότερα υποχρεώθηκε να του παραχωρήσει τη θέση.
Αυτό έγινε μετά την κόκκινη σημαία! Στον 46ο γύρο ο Παστόρ Μαλντονάντο (Williams) κλείστηκε από τον Μαξ Τσίλτον (Marussia) και διέλυσε τη μπαριέρα. Κόκκινη σημαία και διακοπή του αγώνα για περισσότερα από 20 λεπτά. Οι οδηγοί επέστρεψαν στην εκκίνηση και οι μηχανικοί έπιασαν ξανά δουλειά.
Το ατύχημα του Μαλντονάντο
Το αυτοκίνητο ασφαλείας οδήγησε τα μονοθέσια στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Ο Ρόσμπεργκ οδηγούσε ανενόχλητος μπροστά από τον Φέτελ και τον Γουέμπερ με τους τρεις οδηγούς να προστατεύουν τα ελαστικά τους.
Ο Σούτιλ τους πήρε το πορτοφόλι
Δύο ξανθιές υπάρξεις στο γκαράζ της Force India πανηγύρισαν το προσπέρασμα του Έιντριαν Σούτιλ στη Lowes πρώτα στον Μπάτον και στον επόμενο γύρο στον Αλόνσο. Ο Σούτιλ τερμάτισε πέμπτος, ακολουθούμενος από τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές.
Υπήρξε περισσότερο δράμα στη συνέχεια. Περίπου έντεκα γύρους πριν από το τέλος ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) συγκρούστηκε με τον Ντανιέλ Ρικιάρντο (Toro Rosso), φέρνοντας ξανά το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ο Γκροζάν τιμωρήθηκε με ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα στο Μόντρεαλ.
Σύγκρουση Γκροζάν-Ρικιάρντο
Το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν το είδαμε ξανά, ούτε και τον Πέρες. Η τύχη του Μεξικανού τελείωσε, προσπαθώντας να πάρει από τον Ράικονεν την πέμπτη θέση. Ατυχώς παρέσυρε και τον Ράικονεν. Ο οδηγός της Lotus με τη μαλακή γόμα είδε να σκάει το ελαστικό, μπήκε στα πιτ και κατάφερε στον τελευταίο γύρο να ανέβει από την 13η στην 10η θέση.
Όταν ο Ράικονεν συναντήθηκε με τον Πέρες
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber) έχασε το βαθμό από τον θυμωμένο Ράικονεν, ενώ η Williams είδε τον Βάλτερι Μπότας να τερματίζει στην πρώτη απόπειρα του στο πριγκιπάτο. Επτά οδηγοί εγκατέλειψαν τον πιο επεισοδιακό αγώνα τη φετινή σεζόν.
Σε δύο εβδομάδες η Φόρμουλα 1 συνεχίζεται στον Καναδά και στην πίστα "Ζιλ Βιλνέβ".
Βαθμολογία οδηγών
ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΒΑΘΜΟΙ
1.Φέτελ107β.
2.Ράικονεν86
3.Αλόνσο78
4.Χάμιλτον62
5.Γουέμπερ57
6.Ρόσμπεργκ47
7.Μάσα45
8.Ντι Ρέστα28
9.Γκροζάν26
10.Μπάτον25

Βαθμολογία κατασκευαστών
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1.Red Bull164β.
2.Ferrari123
3.Lotus112
4.Mercedes109
5.Force India44
6.McLaren37

www.sport24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...