`

Νational Geographic: Mαγευτικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστή τον... άνθρωπο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι 
και φέτος το Νational Geographic διοργανώνει 
τον 25ο ταξιδιωτικό...
διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα τον άνθρωπο. 

Οι φωτογραφίες πρέπει να αναπαριστούν ανθρώπους σε πορτρέτα, στο φυσικό περιβάλλον, σε αυθόρμητες και ξένοιαστες στιγμές, και οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους -ώστε η συμμετοχή τους να θεωρείται έγκυρη- μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το Νational Geographic καλεί κάθε φωτογράφο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία, που αναζητά την περιπέτεια μέσα από τα ταξίδια του, να απαθανατίσει ανθρώπους σε όμορφες, μοναδικές σκηνές.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την τύχη να συμμετέχει στην 10ήμερη αποστολή του περιοδικού στα νησιά Γκαλαπάγκος, ενώ η φωτογραφία του θα έχει ξεχωριστή θέση στο περιοδικό National Geographic Traveler. Ο δεύτερος νικητής θα κερδίσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο εργαστήριο φωτογραφίας του περιοδικού για μια εβδομάδα και ο τρίτος θα ανταμοιφθεί με μια 6ημερη κρουαζιέρα με το μοναδικό ιστιοπλοϊκό Maine Windjammer.

Θέλοντας να ανατροφοδοτήσει το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό, το National Geographic δημοσίευσε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες, που έχουν μέχρι τώρα σταλεί από διαγωνιζόμενους, οι οποίες έχουν τραβηχτεί σε μέρη όπως η Κίνα, η Ναμίμπια και το Μιανμάρ.


Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:



Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην όχθη Λι-Ρίβερ κοντά στο ψαροχώρι Ξινφκπίνγκ στην Κίνα. Ο εικονιζόμενος Χουάνγκ αποτελεί, μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του, τον τελευταίο ψαρά της περιοχής που μένει πιστός στον παραδοσιακό τρόπο αλίευσης με κορμοράνους. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τρόπος ψαρέματος προσελκύει πλήθος τουριστών και είναι η βασική πηγή χρημάτων για τον εικονιζόμενο ψαρά.




Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε σε πρατήριο καυσίμων στη Ναμίμπια. Στοιβαγμένα στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, τα παιδιά χαμογελούν αποκαλύπτοντας την αθωότητα των ψυχών τους.




Ναϊρόμπι: Άνθρωποι ζουν μέσα σε σκουπιδότοπο. Τα σπίτια τους, μοιάζουν να είναι ενσωματωμένα στη χωματερή... Το βλέμμα των παιδιών τα λέει όλα...





Τασμανία, Αυστραλία. Πράσινο και μωβ με φόντο τις αποχρώσεις του γαλάζιου ή αλλιώς μια γυναίκα περπατά σε ένα λιβάδι από λεβάντα που μοιάζει να έχει τοποθετηθεί με τρόπο τόσο οργανωμένο λες και είναι ψεύτικος.





Το μετέωρο βήμα του ψαρά. Ο πατέρας με την κόρη του, σε μια μοναδική στιγμή στη λίμνη Ίνλε στη Μιανμάρ, ψαρεύοντας την ώρα που ο ήλιος δύει.





Παράλληλα παιδικά χαμόγελα στα σοκάκια της πόλης Βαρανάση της Ινδίας. Την φωτογραφία τράβηξε ο Έλληνας Στυλιανός Παπαρδέλας.




Νέα Γουινέα. Η επικοινωνία είναι παντού. Ακόμη και οι ιθαγενείς χρειάζονται ένα διάλειμμα για να μιλήσουν στο κινητο τους.




Η μη βία του Βουδισμού και το πλαστικό όπλο. Φωτογραφία νεαρού μοναχού στη Μπαγκάν της Μιανμάρ.




Νεαρά κοριτσάκια σε χωριό του Κονγκ Λο ποζάρουν με μεγάλη άνεση στον φωτογραφικό φακό.






Στο χωριό Σα Πα του Βορειοδυτικού Βιετναμ, ο φωτογράφος εστίασε στα χαρούμενα πρόσωπα των μικρών παιδιών και στα ζωντανά χρώματα των ρούχων τους.




Μαρόκο: Πού έχει κρύψει το κέρμα ο μικρός;




Μια χαρούμενη φωτογραφία, γεμάτη χρώματα, τραβηγμένη στο Φεστιβάλ Χόλι της Ινδίας.


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...