`

Focus: «Ποιο success story; Η Ελλάδα βιώνει μια τραγωδία»

Το περιοδικό ρίχνει μια ματιά πίσω από τον «καμβά της επιτυχίας» και αναρωτιέται 
τι απέγιναν οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ.
 
«Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επαίρεται για τα μέτρα λιτότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κάνοντας λόγο για success story, πίσω από τη σκηνή, διαδραματίζεται μια τραγωδία» σημειώνει το περιοδικό Focus, επισημαίνοντας ότι μετά από μερικές εβδομάδες «χαλαρότητας» οι διαδηλώσεις επέστρεψαν στους δρόμους. Το ερώτημα που τίθεται από το περιοδικό είναι: «Οι πολίτες έχουν σιωπηλά παραιτηθεί στη μοίρα τους, ή πραγματικά άρχισαν να νοιώθουν κάποια βελτίωση;»   

Ως παράδειγμα επιτυχημένης κυβερνητικής σκηνικής παρουσίας για να προωθηθεί αυτή η πολιτική της επιτυχίας, το περιοδικό αναφέρει τα εγκαίνια στην Ολυμπία οδό όπου μετέβησαν Σαμαράς, Βενιζέλος και εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ για να στήσουν μια παράσταση για τα ΜΜΕ αφού μηχανήματα και εργάτες τοποθετήθηκαν για να τα δει το κοινό και από τότε δεν εκτελείται καμιά εργασία. Σύμφωνα με το περιοδικό, η εταιρία έλαβε επιδότηση 60 εκ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών ενώ οι πολίτες θα πληρώνουν σύντομα 12 ευρώ για την απόσταση Αθήνα-Πάτρα που το 2007 πλήρωνε 4 ευρώ.   

Παράλληλα το περιοδικό σε άλλο άρθρο εστιάζει στο τι έγιναν οι πολιτικοί που «κατέστρεψαν τη χώρα τους με φαινόμενα νεποτισμού και διαφθοράς». Σε εκτενές άρθρο αναζητεί «τι κάνουν σήμερα όλοι αυτοί που έχουν αντικατασταθεί, καθώς το πολιτικό τοπίο στη χώρα αλλάζει». Στο άρθρο με τίτλο «Από την κλίκα της κυβέρνησης στη φυλακή-μια ύποπτη σιωπή» αναζητείται η τύχη προσώπων που έπαιξαν βασικό ρόλο στην κατηφόρα και που σήμερα δεν ασκούν εξουσία. Ειδικές αναφορές γίνονται για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Τσοχατζόπουλο, το Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου, τη Λ. Κατσέλη, το Κώστα Καραμανλή, το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο αλλά και τον Π. Ψωμιάδη, σε ένα «αφιέρωμα» που καλύπτει 8 σελίδες. 

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...