`

Pixar: 25 χρόνια animation

Οι φανατικοί θαυμαστές 
των ταινιών Toy Story, 
Νέμο και Ρατατούης ετοιμάζουν τις βαλίτσες 
τους για το Άμστερνταμ.


Εκεί άνοιξε στις 30 Μαΐου, η μεγάλη έκθεση «Pixar: 25 χρόνια animation», η οποία περιλαμβάνει 500 αυθεντικά σκίτσα από το αρχείο της εταιρίας στην Καλιφόρνια. Η εταιρία που έχει τιμηθεί συνολικά με 27 Όσκαρ, έχει καταφέρει να έχει τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.   



Η έκθεση υπενθυμίζει στο κοινό ότι πίσω από τους υπολογιστές, τα εφέ και την κινηματογραφική βιομηχανία, βρίσκονται εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες που φτιάχνουν τις ιστορίες, σχεδιάζουν τους βασικούς ήρωες, χρωματίζουν τις φιγούρες και επιμελούνται την παραμικρή λεπτομέρεια, πριν αυτή φτάσει στο κοινό.   

Παράλληλα αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία, πίσω από τις ταινίες. Ποιες ήταν οι αρχικές ιδέες των σχεδιαστών της Pixar και πώς αυτές τελικά μετατράπηκαν σε κινηματογραφικά αριστουργήματα για όλη την οικογένεια.   

Η συμπλήρωση των 25 χρόνων της αμερικανικής εταιρίας, έδωσε λοιπόν την αφορμή για να βγουν πραγματικοί θησαυροί από τα σεντούκια.   

«Στις ταινίες μας, τίποτε δεν προκύπτει κατά τύχη. Το κάθε τι πρέπει να σχεδιάζεται. Τα πάντα! Όταν υπάρχει μια ιδέα, ο σκηνοθέτης αρχίζει να μιλάει για το πώς μπορεί να παρουσιαστεί. Η δημιουργική ομάδα αρχίζει να δίνει ζωή στους χαρακτήρες, τα περιβάλλοντα, το χρώμα και το φως, σχεδιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις. Αυτό παρουσιάζουμε σ' αυτή την έκθεση» επισημαίνει η επιμελήτρια του αρχείου της εταιρίας Ελίζ Κλέντμαν.   

Η Pixar ξεκίνησε το 1979, ως αυτόνομο τμήμα της Lucasfilm. Το 1986 έγινε το μεγάλο μπαμ. Ο Στιβ Τζομπς της Apple, αποκτά το πλειοψηφικό της πακέτο, κάνοντάς την σύντομα την πιο επιφανή εταιρία κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.   

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Walt Diney εξαγόρασε την Pixar, δαπανώντας 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρία έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής 13 ταινίες.   

Η έκθεση στο Άμστερνταμ διαρκεί μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. 

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...