Επιτέλους σημαντικό μέρος της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, αποφάσισε το αυτονόητο...
για το οποίο σιωπούσε τόσα χρόνια και γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη. Αποφάσισε δηλαδή να μιλήσει.Την επόμενη Τρίτη λοιπόν 12-4-2011 και από τις 10 π.μ. μέχρι το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα γίνει μεγάλη συζήτηση σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει στη χώρα.
Η άποψη που επικρατεί, με την οποία φυσικά συντασσόμαστε και εμείς, είναι ότι θα πρέπει νακαταρτιστεί ένα καινούργιο εξ υπαρχής Σύνταγμα και όχι απλά να γίνει μια αναθεώρηση του υπάρχοντος από τα κόμματα στα μέτρα τους. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού με δημοψήφισμα, το οποίο όπως δημοψήφισμα, δεν το θέλουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιβληθεί από το λαό. Ο λαός είναι το ανώτατο όργανο το οποίο θα αποφασίσει για την αλλαγή του Συντάγματός του. Δεν έχουμε μέλλον με το Σύνταγμα που κατασκεύασαν οι πολιτικές οικογένειες.
Όπως αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι, η Ελλάδα κάνει πέρα τους θεατράνθρωπους και τα παράσιτα της πολιτικής και ξεκινάει μόνη της να…. αναδείξει νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος πριν να είναι πολύ αργά.
Ο εκ των συντακτών του blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Πέτρος Χασάπης, έχει από το 1994 εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Το τέλος των πρωθυπουργών», το οποίο μπορεί κανείς να το διαβάσει on line στα αριστερά του blog. Στο βιβλίο αυτό προβλέπεται με μαθηματική ακρίβεια το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγούσε η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στη χώρα μας και μάλιστα με την πρωθυπουργοκεντρική και υπερσυγκεντρωτική της μορφή, που αυτή έχει και πρότεινε την αλλαγή της σε Προεδρική Δημοκρατία. Προφητικά μάλιστα το βιβλίο αναφέρει ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πριν καταλήξουμε σε οικονομική ή εθνική καταστροφή. Δυστυχώς, η οικονομική καταστροφή είναι ήδη παρούσα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έλθει καπάκι και η εθνική.
Πρέπει λοιπόν όλοι να απογαλακτιστούμε από τα κόμματα και να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Το καθεστώς, δηλαδή τα κρατικοδίαιτα αφεντικά και οι πολιτικές τους ορντινάντσες, μαζί με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που διαθέτει θα αντιδράσουν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα. Από τη στιγμή που ξεκινάει η διάδοση της φλόγας δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει.