`

Αναβάλλεται ή ματαιώνεται το πρότζεκτ στο Ελληνικό;


Πρόβλημα με  το fast track της πολυδιαφημισμένης επένδυσης του Ελληνικού...
από την οποία η Κυβέρνηση προσδοκά πολλά, για να επιδείξει «απτό έργο» . Ενώ ο καθ’ ύλη αρμόδιος υπουργός Επενδύσεων Χάρης Παμπούκης είναι απολύτως έτοιμος να “τρέξει” την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο με τους καταριανούς, έχει αναγκαστεί να σταματήσει τις διαδικασίες καθώς τα  Υπουργεία Οικονομικών & Περιφερειακής  Ανάπτυξης αποφάσισαν αίφνης ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την πρόσληψη συμβούλων. Πρόκειται για ένα καθεστώς που ίσχυε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά οι Παπακωνσταντίνου-Χρυσοχοίδης θέλησαν να το αλλάξουν. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα ασυνεννοησίας στην Κυβέρνηση. Η συνεργασία μεταξύ συναρμόδιων Υπουργείων είναι είδος προς εξαφάνιση.

Αλλάζοντας το θεσμικό πλαίσιο για την πρόσληψη συμβούλων ουσιαστικά καταργείται το ταχύ της διαδικασίας, η οποία και θα πάει μήνες πίσω αδιευκρίνιστο πόσο. Δεδομένου δε ότι η πρόσληψη συμβούλων είναι απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσει η συμφωνία με το Κατάρ, δεν λείπουν τα υπονοούμενα ότι κάποιοι δεν θέλουν να τρέξει η υπάρχουσα συμφωνία . Το Ελληνικό είναι «το φιλέτο» και από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ένα Μνημόνιο με το Κατάρ και το πρότζεκτ δεν έχει «κλειδώσει» πολλά ακούγονται στην «πιάτσα».  Δεν λείπουν βέβαια και τα σενάρια που συνδέουν την κωλυσιεργία με πολιτικές εξελίξεις. Ένας πιθανός   ανασχηματισμός  και ακόμη περισσότερο εκλογές θα σημάνουν τη ματαίωση του υπάρχοντος σχεδιασμού
Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή μαρίνας, ξενοδοχειακό συγκρότημα, συνεδριακό κέντρο, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και κατοικίες που θα διατεθούν προς πώληση. Προηγουμένως πάντως πρέπει να καθαριστεί ο χώρος καθώς έχει «ποτίσει» από τα καύσιμα των αεροσκαφών στα τόσα χρόνια λειτουργίας του ως αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση εντός του 2011 δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έργα.  Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά κάποια στιγμή το 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του πρότζεκτ, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει ανάσα για τις κατασκευαστικές που θα αναλάβουν την υλοποίηση του.
 antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...