`

Τι ψέματα λένε οι γυναίκες και οι άντρες στο σεξ

Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια, ή αλλιώς 
ας το παραδεχτούμε, 
όλοι λέμε ψέματα για 
τη σεξουαλική μας ζωή.


Μας ξεμπροστιάζουν άλλωστε οι πλέον ειδικοί, ήτοι οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Οχάιο που έκαναν μία μεγάλη έρευνα περί σεξουαλικής ζωής και ψεμάτων. Δείγμα των ειδικών ήταν πολλοί φοιτητές που όπως αποδείχθηκε άλλα έλεγαν για το τι κάνουν στην κρεβατοκάμαρα, και άλλα έκαναν (ή για να είμαστε πιο ακριβείς ΔΕΝ έκαναν).

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος απάντησαν ένα ερωτηματολόγιο για το τι κάνουν στο σεξ. Μόνο που χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, εκ των οποίων το ένα έπρεπε να φοράει ανιχνευτή ψεύδους την ώρα που συμπλήρωνε το ερωτηματολόγιο. Οπως φάνηκε στη συνέχεια, εκείνοι που φόραγαν τη συσκευή, ένιωσαν «πιεσμένοι» να πουν την αλήθεια.

Στις ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά ήταν... ανώδυνες, τα δύο γκρουπ έδωσαν παραπλήσιες απαντήσεις. Οταν όμως οι ερωτήσεις έγιναν ροζ εκεί τα πράγματα άλλαξαν μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι γυναίκες που δεν φόραγαν ανιχνευτή δήλωσαν ότι είχαν λίγους ερωτικούς παρτενέρ, ότι έκαναν σεξ για πρώτη φορά σε μεγάλη ηλικία και ότι δεν είχαν κάνει one-night stands. Οι κοπέλες με τη συσκευή, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι δεν ήταν και τόσο σεμνές...

Οσον αφορά στους άντρες έγινε ακριβώς το αντίθετο: Αυτοί που δεν φόραγαν ανιχνευτή ψεύδους εμφανίστηκαν πολύ ενεργοί σεξουαλικά, με πλήθος παρτενέρ και εμπειριών. Οι «συνδεδεμένοι» άντρες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι αυτά που φαντασιώνονται απέχουν πολύ από αυτά που ζουν...

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να λένε ψέματα για το σεξ. Οι γυναίκες θέλουν να εμφανίζονται πιο σεμνές από ό,τι είναι και οι άντρες πιο αχαλίνωτοι. Ολοι δηλαδή θέλουν να παρουσιάζουν την ερωτική τους ζωή κοντά στα πρότυπα που έχουν επικρατήσει μέσα στον χρόνο για τα δύο φύλα.


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...