`

ΙΚΑΡΙΑ: Μη μου πηδ@ς το πλαίσιο

Την ίδια ώρα που ΟΛΑ αλλάζουν, που η ζωή καλπάζει και θα έπρεπε 
να ξεχάσουμε τις παλιές 
μας πρακτικές, στην 
Ικαρία κάποιοι κρύβονται πίσω από… πλαίσια.

Το είδαμε (ιδίοις όμμασι) και στο Ακτοπλοϊκό: Πώς την «έπεσαν» στους πολιτιστικούς συλλόγους της Παροικίας για να επιβάλλουν «το πλαίσιο» των διεκδικήσεων. Κουβαλιόνταν στην Αθήνα στις συζητήσεις των συλλόγων, δε δέχονταν (από πού κι ως πού;) να προβληθούν τουλάχιστον τα κοινά αιτήματα για να εκφραστούν έτσι και όσοι σύλλογοι είχαν αποκλίνουσα άποψη, κότσαραν και τους ναυτεργάτες (συνεννοημένους με πλοιοκτήτρια εταιρεία και αστυνομία) με αποτέλεσμα το γνωστό φιάσκο της μετατροπής της κινητοποίησης από «παρεμπόδιση απόπλου» σε «συμβολική κατάληψη μπουκαπόρτας» πεπερασμένου ωραρίου… και όλα καλά και επαναστατικά!

Έτσι και στην Υγεία: «Λαϊκές» επιτροπές, Επιτροπή φορέων, και πάρε ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις και ξανά ανακοινώσεις και όλοι μαζί και το Νοσοκομείο των Προγόνων μας και ταρατατζούμ και Φτάνει πια. (διάβασε σχετικά: Φτιάξε και εσύ ένα φορέα. Γράψε και εσύ μια ανακοίνωση. Μπορείς!)

Και τώρα, που έχουμε αυτή την εξέλιξη της συγχώνευσης και προσπαθεί να συντονιστεί μαζική αντίδραση… νάσου πάλι ξεχωριστές κινητοποιήσεις (χαρά που θα κάνουν στο Υπουργείο…) και άρνηση συμμετοχής στην επιτροπή αγώνα που συγκροτείται από τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο (πάει το μυαλό σου σε κάποιον καταλληλότερο;), Καθηγητές, Δασκάλους κλπ.  Αυτοί δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν είναι λαός;

Και ξέρεις ποια είναι η διαφορά (πρόσχημα) στο «πλαίσιο»; Οι μεν διεκδικούν δημόσια δωρεάν υγεία και οι δε, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία! Κοροϊδευόμαστε!

Όχι δηλαδή πως θα άλλαζε ο ρους της Ιστορίας αν υπήρχε συμμετοχή αλλά θα ήθελα μία φορά τουλάχιστον (μόνο μία) να διαβάσω κάτι σαν:

Δε συμμετέχουμε γιατί δεν φέρουν καπέλο την υπογραφή του κόμματος μας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει το κοπιράιτ των αγώνων. Μπορεί οι τόσο δύσκολοι καιροί να θέλουν συνεργασίες και υπερβάσεις (σιγά την υπέρβαση στο φινάλε), μπορεί να μιλάμε για αλληλεγγύη, ούλοι εμείς αφέντη και για λαό αλλά το κόμμα είναι πάνω από όλα! Συγγνώμη, αγαπητοί κάτοικοι της Ικαρίας (και εσείς που οι άνθρωποι σας μένουν στην Ικαρία), όμως έτσι είναι τα πράγματα. Έτσι ήταν πάντα!

(Στην Ικαριά. Γιατί στη Λήμνο συμμετέχουν ΟΛΟΙ… αυτοί, αφέντη!)

100 Νοσοκομεία να φτιαχτούν στην Ικαρία, δε θα μας θεραπεύσουν από την (ανίατη;) ασθένεια μας: τον κομματισμό. 

Αν Αριστερά σημαίνει αυτισμός, συγγνώμη, δε θα πάρω.

Σε ένα όμως μπορώ να συνυπογράψω και με τα δυο μου χέρια: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

7 Ιουνίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Κωνσταντίνος Βατουγιος

Υγ. Χρήσιμη η ανακοίνωση της Επιτροπής για το τι συνέβη. Χρήσιμη για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι παίζει. Την καλώ όμως να μη αναλωθεί στα σου’πα μου ‘πες. Ας συνεχίσει να δίνει τις δυνάμεις της στην πραγματική προσπάθεια και ας μην παρασυρθεί σε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων. Ας τις αφήσει στους γκουρού του είδους.

Υγ2. Δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι ένα όπλο στη διεκδίκηση της μη συγχώνευσης, είναι η υπεύθυνη διαχείριση από πλευράς Διοίκησης Νοσοκομείου. Όταν είσαι εντάξει στη δουλειά σου και δε δίνεις δικαιώματα, έχεις και τα @@ να διεκδικείς.

Υγ3. Εκκρεμές παραμένει το ερώτημα μου: 3 χρόνια τώρα, έχω διαβάσει ανακοινώσεις για θέματα από την Χαλυβουργία, τη Χαλκιδική, για τα τοπικά μέσα -σαν το ikariamag- που είναι όργανα της Τρόικας, μέχρι τα Νεφελίμ που φταίνε για την κατάσταση μας. Καμια ανακοίνωση και για το θέμα της υπερβόσκησης στην Ικαρία; Την θέση των πάνω από 30 ικαριακών συλλόγων δεν τη διάβασε κανείς; Δε θα γίνει επίκληση και αυτή τη φορά της σύμπλευσης των συλλόγων για να προωθηθεί αυτό το ζήτημα; Γαργάρα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...